Web tasarım fiyatları her projede kullanılan teknolojilere, projenin kapsamına ve sürecin karmaşıklığına göre değişiyor. Bununla birlikte kurumsal web siteleri de işletmelerin dijital ortamdaki marka değerini artırmak amacıyla sunuluyor. Her zaman başarılı ve profesyonel firmalardan hizmet alınması gerekirken bu tasarımların bazı öne çıkan özellikleri bulunuyor. Kurumsal kimlik, temiz ve modern tasarım, hızlı yüklenme süreleri ve mobil uyumluluk gibi aşamalar, kurumsal web tasarımlarının ana faktörleridir. Ayrıca içerik yönetim sistemi, SEO uyumu, entegrasyonlar ve benzeri aşamalar da e-ticaret web tasarımlarının öne çıkan özellikleri arasındadır.
Web Tasarım Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Web tasarım fiyatları birden farklı seçeneğe bakılarak belirleniyor. Bu sürecin maddeleri ve açıklamaları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Projenin Türü: Web sitesinin türü ana fiyatları doğrudan belirler. Kurumsal siteler daha az sayıda özellik içerirken daha basittir. E-ticaret siteleri ise daha karmaşık özelliklere sahiptir.
- Tercih Edilecek Teknoloji ve Tasarım: Fiyatların belirlenmesindeki bir diğer ana unsurdur. Hazır şablonlar daha düşük maliyetli olurken özel tasarımlar kullanıcıya özgü hazırlanır. Ayrıca özel tasarımlarda özelleştirilmiş kodlama tekniği kullanılır.
- Fonksiyon: Web sitesinin işlevlerine bakılması gerekir. Temel fonksiyonlar ve gelişmiş fonksiyonlar olarak iki farklı şekilde ele alınabilir.
- Karmaşıklık: Düz ve minimal tasarımlar daha uygun maliyetlidir. Ancak karmaşık animasyonlar hem daha kaliteli hem de maliyetlidir.
- Mobil Uyum: Web tasarım fiyatlarını etkileyen mobil uyumun diğer adı Responsive tasarımdır. Ayrıca bu süreçte SEO çalışması da talep edilebilir.
- İçerik Yönetimi: Ajans tarafından hazırlanan içerikler ek maliyet oluşturabilir.
- İş Gücü: Tasarımın tamamlanması aşamasında ihtiyaç duyulan süreç ve çalışan ekibi kalitesi, fiyatları belirleyici bir unsurdur.
- Destek: Hizmet sırasında sunulacak ek hizmetler ve destekler fiyatları artırabilir. Bakım, güncelleme, kullanıcı desteği ve hosting – domain alımı gibi süreçler bu kategoride yer alır.
Web site tasarımlarında ilk olarak müşteriyle görüşme yapılır ve daha sonra proje planlamasına geçilir. Bu aşamada fiyat teklifi aktarılır ve sözleşme ile beraber çalışmalara başlanır.
Kurumsal Web Tasarımı Nedir ve Neden Önemlidir?
Herhangi bir markanın ya da işletmenin, hizmet verdiği bölgede en profesyonel şekilde temsil edilmesi için yapılan web site tasarım ve geliştirme aşamasına, kurumsal web tasarımı denir. Bu tasarımlar firmaların vizyonunu, değerlerini ve kimliğini yansıtır. Haliyle işlevsel ve kullanıcı dostu bir tasarımla geliştirilmelidir. Bu hizmetin amacı oluşturulan markayı çevrimiçi ortamda temsil etmekle beraber müşterilerle sorunsuz iletişim kurulmasını sağlamaktır.
Kurumsal web tasarımı birçok açıdan işletmelere fayda sağlar. Neden önemli olduğuna dair maddeler sıralanacak olursa;
- İnternet üzerinden daha fazla müşteriye ulaşmayı sağlar.
- Profesyonelce hazırlanmış tasarımlar işletmelerin prestijini artırır.
- Sosyal medya entegrasyonları ve iletişim formları sayesinde müşterilerle kolay iletişim kurulur.
- Sizi rakiplerden ayırır. Haliyle yenilikçi ve modern bir platform imkanı tanır.
- SEO çalışmalarıyla desteklenen kurumsal web tasarımı, organik trafiği beraberinde getirir. Ayrıca sosyal medya reklamları ve Google Ads ile uyumlu çalışmalar yapılır.
- Ofis ya da fiziksel mağazalar yüksek maliyet gerektirir. Ancak kurumsal web tasarımı sayesinde minimum maliyet ortaya çıkar.
- Kurumsal web tasarımıyla beraber tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri çok daha hızlı bir şekilde devam eder.
E-Ticaret Web Sitesi Tasarımı: Maliyet ve Avantajlar
E-ticaret web sitesi tasarımlarında doğru maliyeti belirlemek çok önemlidir. Bu maliyet aslında teknik gereksinimler, beklentiler ve proje kapsamına göre değişir. Ayrıca uzun vadede başarılı bir e-ticaret web sitesi için bütçenin optimize edilmesi önemlidir. Maliyeti etkileyen ana unsurlara baktığımızda kullanılan platform ve web sitesinin kapsamı ele alınabilir. Temel, orta ölçekli ve gelişmiş e-ticaret siteleri olarak 3 farklı şekilde site tasarımı talep edilebilir. Elbette kullanılan platform da bu aşamada çok önemlidir. Hazır e-ticaret platformları daha az maliyetli olurken özel yazılım geliştirmek maliyetlidir. Ancak özel yazılımlar esnek bir yapı sunarken ihtiyaçlara özel hazırlanır.
Bu tür sitelerin bazı temel özellikleri bulunuyor. Kullanıcı kaydı, ürün yönetimi ve sipariş takibinin yanı sıra ileri düzey özellikler kullanılabilir. Abonelik sistemi, ERP/CRM entegrasonu ve gelişmiş analiz araçları maliyeti etkileyen unsurlar arasındadır. Ayrıca responsive tasarımlar tüm cihazlarda uyumlu çalışır. Ayrıca maliyeti teknik ve görsel talepler, SEO entegrasyonu, bakım ve güncelleme gibi süreçler de etkiler.
E-ticaret web sitesi tasarımı avantajlarına baktığımızda;
- Markaların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlar.
- İşletmenin her saati açık mağaza şeklinde erişilebilir olmasını beraberinde getirir.
- Fiziksel mağazaya oranlar daha az gider söz konusudur.
- Otomasyon sistemleri sayesinde sipariş takibi, stok yönetimi ve müşteri iletişimi daha kolaydır.
- Ürünlerin tanıtımı ve satışı daha kolaydır. Bu da yüksek gelir potansiyeli anlamına gelir.
- Esnek pazarlama ve reklam seçeneklerini beraberinde getirir. Hedefli kampanyalar oluşturulabilir.
- Müşteri memnuniyetini yüksek oranda artırır.
- Satış verileri kolayca takip edileceğinden analitik imkanı sunar.
- Markanın bilinirliğini artırır.
- Sipariş ve stok yönetimini kolaylaştırır.
- Rekabet avantajı sağlar.
- Mobil ve global erişimlidir.
- Hızlı ölçeklenebilir.
- Çevre dostu bir çözümdür. Çünkü daha az kaynak kullanılır.
Web Tasarımında Fiyatı Etkileyen Faktörler
Web tasarımında fiyatı etkileyen çok sayıda faktör bulunur. Öncelikle web sitesinin türü ve kapsamı başlangıçta önemlidir. Kurumsal, kişisel blog, özel yazılım ya da e-ticaret gibi seçenekler fiyatta belirleyici unsurlardır. Tasarımın karmaşıklığı, kullanıcı ara yüz seçeneği, mobil uyumluluk, içerim hizmetleri, teknik özellikler, entegrasyonlar, teknik alt yapı ve barındırma hizmeti, projenin teslim süresi doğrudan fiyatı belirler.
Kişisel bloglarda daha az sayfa vardır. Ayrıca basit bir yapıdadır ve sınırlı özelliklere sahiptir. Haliyle düşük maliyetlidir. Kurumsal web siteleri her zaman profesyonel içerik ve tasarımlar gerektirir. Bu da marka kimliğine uygun olması gerektiğini gösterir. E-ticaret web siteleri ise kullanıcı yönetimi, ödeme entegrasyonu ve ürün yönetimi gibi gelişmiş özelliklere sahip olduğu için maliyeti artırabilir. Son olarak belirli süreçlere göre özel kodlanan projelerin daha yüksek maliyete sahip olduğu bilinmelidir. Ancak her web tasarımı kendi alanında markanın bilinirliğini artıracağından başlangıç maliyetlerinin göz ardı edilmesi mantıklı olacaktır.
Kurumsal Web Tasarım Fiyatları – Güncel Rehber
Kurumsal web tasarım fiyatları birçok kritere göre değişirken ortalama fiyatlar her tasarımın içeriğine göre değişir. Temel kurumsal web siteleri 10.000 TL – 30.000 TL gibi rakamlarla sunulabilir. Orta düzey kurumsal web siteleri ise 70.000 TL gibi rakamlara ulaşabilir. Gelişmiş kurumsal bir web sitesi ise 150.000 TL’ye kadar olabilir. Ancak fiyatlar aslında her firmanın sunduğu hizmet kapsamı ile ilgilidir. Bu yüzden kurumsal web tasarımı hizmeti almadan önce taleplerinizi aktarabilir ve daha sonra sözleşme yapabilirsiniz.
Temel kurumsal web sitesi tasarımında standart tasarım şablonları kullanılır. Ayrıca temel SEO optimizasyonu, mobil uyum, hakkımızda, iletişim ve hizmet sayfaları yer alır. Orta düzey kurumsal web sitelerinde bloglar, dinamik içerik yönetimi, gelişmiş ve özgün sayfa yapıları ile ileri düzey SEO ve analitik entegrasyonları bulunur. Gelişmiş kurumsal web sitelerinde ise sıfırdan özel tasarım hazırlanmakla beraber CRM ve ERP entegrasyonları bulunuyor. Çok dilli yapıda kurulan bu siteler yüksek trafik desteği ve gelişmiş güvenlik özelliklerini de beraberinde getiriyor.
E-Ticaret Web Tasarım Fiyatları
E-ticaret web tasarım fiyatları, talep edilen özellikler, sitenin ölçeği ve entegrasyonlara göre değişkenlik gösterir. Temel e-ticaret siteleri 40.000 TL’ye kadar sunulurken orta ölçekli siteler 100.000 TL’ye, gelişmiş siteleri ise 250.000 TL’ye kadar yükselebilir. Kurumsal web sitelerinde olduğu gibi bu tür sitelerde de firmaların çalışma standartları ve sunduğu hizmetler önemlidir.
Temel e-ticarette hazır şablonlar yer alır. Ayrıca en çok 50 ürün yükleme kapasitesi olabilir. Banka ve kredi kartı gibi ödeme entegrasyonları kullanılırken mobil uyumludur. Orta ölçekli sitelerde 500 ve daha fazla ürün kapasitesi yer alır. Özel tasarımlarla hazırlanır. Çoklu ödeme yöntemleri de bulunurken kargo firmalarıyla entegrasyon söz konusudur. Gelişmiş e-ticaret sitelerinde sıfırdan özel kodlama yapılır. Binlerce ürün eklenebilirken muhasebe ve diğer sistemlerle entegrasyon yapılır. Ayrıca gelişmiş pazarlama araçları, analitik ve otomasyonludur.
Düşük Maliyetli Web Tasarımı Riskli mi?
Düşük maliyetli web tasarımı elbette bazı avantajlar sunar. Fakat bazı riskleri de beraberinde getiren düşük maliyetli web tasarımlarında;
- Teknik hatalar yaşanabilir.
- Uygulama sorunları gözlemlenebilir.
- Tasarım kalitesi düşüktür.
- Şablonlar hazır kullanılacağından markalar yeteri kadar ön plana çıkmayabilir.
- Zayıf yazılım güncellemeleri söz konusu olabilir.
- Yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle site zarar görebilir.
- Sitenin çalışma hızı ve performansı düşük olabilir.
- Ölçeklenebilirlik sorunları gözlemlenebilir.
- SEO optimizasyonu yetersiz olacağından zayıf analitik entegrasyonlarını beraberinde getirir.
- Uzun vadede ekstra masraflar çıkabilir.
Web Tasarımı Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Projeleri uzun vadeli ve başarılı olması için dikkat edilmesi gereken bazı faktörler bulunur. Yerinde alacağınız doğru kararlar kullanıcı deneyimiyle beraber ticari başarınızı artıracaktır. Aşağıda, web tasarımı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler sıralanmıştır;
- Amaç netleştirilmeli
- Hedef kitle tanınmalı
- Kullanıcı deneyimi ön planda olmalı
- Hız ve performans gözetilmeli
- Mobil uyumlu tasarımlar tercih edilmeli
- Basit ve anlaşılır bir navigasyon kullanılmalı
- Marka kimliğiyle uyumlu olunmalı
- Özgün tasarım kullanılmalı
- Görsel ve içerikler kaliteli olmalı
- Teknik gereksinimlerin tamamı karşılanmalı
- SEO dostu tasarım tercih edilmeli
- SSL sertifikası başta olmak üzere tüm güvenlik önlemleri alınmalı
Bu kriterleri karşılayan firmalar ile görüşme yaparak web tasarımına başlanılabilir. Ayrıca işlevsellik bakımından web tasarımlarında tüm entegrasyonlar yer almalıdır. ERP, CRM, sosyal medya ve analitik araçların gerekliliği belirlenmelidir. Web sitesinin arama motorlarında yüksek sıralama elde edilmesi için SEO dostu bir yapı tercih edilmelidir. Ayrıca pazarlama entegrasyonlarından olan Google Analytics ve Facebook Pixel gibi araçların kullanılması gerekir.
Öte yandan uzun vadeli bakım ve destek süreci gözetilmelidir. Yani kurumsal web sitesinin düzenli olarak güncellenmesi önemlidir. Güvenlik yamaları ve yazılım güncellemeleri takip edilmeli, hizmet aldığınız ajans ya da firma üzerinden tüm maliyetlere dair bilgiler alınmalıdır. En son aşamada ise yasal ve hukuki gereksinimler tamamlanmalıdır. Kullanıcı sözleşmesi, gizlilik politikası ve erişilebilirlik açısında ihtiyaç duyulan detaylar kurumsal web sitesinde yer almalıdır. Uzun vadede başarılı olmanızı sağlayan bu kriterlerin sağlanması, web sitenizin işlevselliğini artırır. Ayrıca doğru tasarımcı veya tasarım firmalarıyla çalışmak, dijital pazarlama stratejilerinizin başarılı olmasını sağlar. Haliyle işletmenize değer katarak markanızın tanınabilirliğini artırabilirsiniz.
Yorum Yapın